Kategoriat

Pääkäyttäjät voivat lisätä ja hallinnoida kategorioita Hallinta-valikon "Laitekategoriat"-välilehdellä.

Kategorioiden hallinnassa määritetään Trailissa käytössä olevat laitekategoriat. Kategoria kertoo laitteesta aina, mikä se on tai mihin sitä käytetään. Kategorian tehtävänä on niputtaa malleja suurempiin kokonaisuuksiin. Tällä sivulla voit tehdä seuraavat toimenpiteet:

 • Luoda uusia kategorioita (klikkaa Lisää uusi kategoria -linkkiä, Huomaa, että kategoriat ovat osastokohtaisia, joten sinun tulee lisätä uusi kategoria haluamillesi osastoille.)
 • Muokata olemassa olevia kategorioita 
 • Siirtää kategorian toisten kategorian alakategoriaksi (paina kategorian rivin vasemman reunan harmaata osaa ja raahaa kategoria toisen kategorian alle)
 • Yhdistää kategorioita
 • Lataa listan kategorioista (klikkaa Lataa lista Excelinä -linkkiä)

 • Kuvake, jossa on kaksi paperia päällekkäin mahdollistaa kategorian yhdistämisen. Pidä kuvaketta painettuna ja raahaa kategoria sen kategorian päälle, johon haluat yhdistää raahaamasi kategorian.
 • Plus-merkistä pääset lisäämään valitsemallesi kategorialle alakategorian.
 • Kuvakkeesta, jossa on kynä ja paperia, avautuu kategorian muokkausnäkymä. Sama näkymä aukeaa, kun klikkaat kategorian nimeä.
 • Kategorian voi poistaa roskakorista. HUOM! Pystyt poistamaan ainoastaan tyhjän kategorian. Mikäli kategorian alla on laitteita, tulee sinun ensin siirtää ne toisen kategorian alle.

Uuden laitekategorian lisääminen

Voit lisätä uuden laitekategorian klikkaamalla Hallinta-valikon "Laitekategoriat" -välilehden oikeassa yläkulmassa Lisää uusi kategoria -linkkiä:

Avautuvassa näkymässä voit lisätä uuden kategorian seuraavasti:

 1. Anna kategorialle kuvaava nimi (käytä samaa kieltä kuin muissakin kategorioissa)
 2. Mikäli haluat antaa kategorialle koodin, voit lisätä sen "Koodi"-kenttään
 3. Jos kategoria on jonkin olemassa olevan kategorian alakategoria (Esimerkiksi "Kannettavat tietokoneet" -kategoria voi olla "Tietokoneet" -kategorian alakategoria), valitse kohdassa "Ylätaso" olemassa oleva kategoria yläkategoriaksi
 4. Valitse valintapainikkeilla osastot, joille tämä kategoria on saatavilla (kun luot uutta laitetta, tämä kategoria on näkyvissä vain tässä valitsemillasi osastoilla)
 5. Paina Luo-painiketta


Kategorioiden yhdistäminen

Mikäli teiltä löytyy duplikaattikategorioita, on ne hyvä yhdistää. Tämä tarkoittaa sitä, että samaa asiaa koskeva kategorianimi on lisätty useamman kerran.

1.Klikkaa duplikaattina olevan kategorian oikeassa reunassa näkyvää yhdistämisikonia (kaksi paperia päällekäin)

 1. Raahaa kategoria oikeinkirjoitetun kategorian päälle ja päästä irti

 1. Trail varmistaa haluatko varmasti yhdistää kategoriat. Tarkista viestistä, että muutos tehdään haluamillesi kategorioille.
 2. Klikkaa OK
 3. Kategoriat on yhdistetty, ja duplikaattikategoria poistettu.