Laitelista ja hakutoiminnot

Trailiin lisättyjä laitteita ja niiden tietoja pääsee tarkastelemaan  laitelistanäkymän kautta. Avaa Laitteet -moduuli ja valitse näkymistä 'Kaikki laitteet'.

Nähtävien laitteiden määrä saattaa vaihdella käyttäjien välillä. Pääkäyttäjät jakavat käyttäjilleen oikeuksia eri laitteiden näkemiseen osastotiedon avulla. 

Laitelistan sarakkeet

Käyttäjä pystyy itse määrittelemään oman laitelistanäkymänsä sarakkeet.

 1. Avaa 'Omat tiedot' sivun oikeasta yläkulmasta
 2. Kohdasta 'Laitelistan lisäkentät' voit valita ja poistaa oman näkymäsi sarakkeita
 3. Klikkaa 'Tallenna', jotta muutos astuu voimaan


Laitteiden haku

Haku-, selaus- ja järjestystoiminnoilla voit hakea listaan tarvitsemasi laitteet.

Selaustoiminnot

Jos laitteita on paljon, jakaantuu laitteet useammalle eri laitelistasivulle. Listan ylä- ja alareunasta löytyy sivunumerot, joiden kautta pääset vaihtamaan laitelistasivua.

Yhdellä laitelistan sivulla voi olla joko 20, 50 tai 100 laitetta. Pääset tarvittaessa muuttamaan oman näkymäsi määrää 'Omat tiedot' toiminnon kautta. Klikkaa sivun oikeasta yläreunasta ’Omat tiedot’. Kohdasta ’Hakutuloksia sivulla’ voit päivittää näkyvän määrän. Muistathan tallentaa muutoksen, jotta se astuu voimaan.

Hakutoiminnot

Hakutoimintojen avulla voit määritellä, mitä laitteita haluat nähdä listalla.

Vapaa tekstihaku

Vapaa tekstihaku on nopea tapa hakea tiettyä laitetta tai listaa laitteista. Vapaa tekstihaku etsii kirjoittamaasi sanaa/sanoja kaikista laitetietokentistä.

Jokainen sana on aina oma hakusanansa. Voit siis hakea vaikkapa mallinimen keskeltä löytyvällä sanalla.

Tässä tärkeimmät neuvot hakuun:

 • 3 kirjainta: Jos sanassa on enemmän kuin 3 kirjainta/merkkiä, tulee sanasta kirjoittaa vähintään kolme kirjainta ennen kuin Trail kohdistaa haun.
 • Miinus merkki: Kirjaamalla miinusmerkin sanan eteen, Trail poistaa hakutuloksista kyseisen sanan sisältämät vaihtoehdot
 • Lainausmerkki: Lisäämällä lainausmerkkien sisään useamman sanan, saat kohdennettua haun rajattuun sanajärjestykseen. Esimerkiksi ”Trussi 2m”
 • Tarkennettu haku

  Klikkaamalla hakukentän alta ’ Näytä tarkennettu haku’, aukeaa tietyille hakuvaihtoehdoille omat hakukenttänsä.

 • Osasto: Hae yhden tai useamman osaston kalusto.
 • Sijainti: Hae yhden tai useamman sijainnin kalusto. Huomioithan, että pääsijainnilla etsiminen näyttää myös alasijaintien kaluston.
 • Laitetyyppi: Hae tietyn laitetyypin perusteella kalustoa.
 • Ostopäivä: Hae ostoajankohdan perusteella kalustoa. Syötä päivä tai päivämäärät tietokenttiin sen mukaan, miltä aikaväliltä haet kalustoa.
 • Auditoitu: Hae kalustoa päivitetyn sijaintitiedon perusteella. Syötä päivä tai päivämäärät tietokenttiin sen mukaan, miltä aikaväliltä haet kalustoa.
 • Käyttöikä päättyy: Hae kalustoa sen perusteella, milloin kalusto tulisi uusia. Trail hyödyntää tähän ostopäivän ja arvioidun käyttöiän luomaa elinkaarta. Syötä päivä tai päivämäärät tietokenttiin sen mukaan, miltä aikaväliltä haet kalustoa.
 • Hinta: Hae kalustoa hankintahinnan perusteella. Syötä hinta tai hinnat tietokenttiin sen perusteella, minkä hankintahinnan väliltä haluat hakea kalustoa.
 • Luotu jälkeen: Annetun tai annettujen päivämäärien avulla voit rajata haun sen mukaan, milloin laite on lisätty järjestelmään.
 • Merkityt: Rajaa haku koskemaan vain merkittyjä tai vain merkitsemättömiä laitteita. Merkintätiedolla tarkoitetaan joko tulostettua tunnistetta tai lisättyä tietoa Oma tunnus - tietokenttään.
 • Poistetut: Rajaa haku koskemaan käytössä olevia laitteita tai poistettuja laitteita.
 • Varattavuus: Rajaa haku koskemaan vain varattavissa olevia tai ei varattavissa olevia laitteita.
 • Järjestystoiminnot

  Voit järjestää laitelistalla näkyvät laitteet arvojärjestykseen klikkaamalla sarakeotsikkoa. Klikkaamalla sarakeotsikkoa uudemman kerran, vaihtaa laitelistan järjestys suunnan toisinpäin.

  Esimerkki: Jos haluat järjestää listan hinnan mukaan, klikkaa Hinta-otsikkoa. Nyt listan laitteet näkyvät halvimmasta kalleimpaan. Klikkaamalla Hinta -otsikkoa uudestaan, näet ensin kalleimmat laitteet.

  Laitteiden tilakuvakkeet

  Laitelistan ensimmäisessä sarakkeessa on aina laitteen tilakuvake:

  Laite on merkitty viivakooditunnisteella

  Laite on merkitty RFID-tunnisteella

  Laitteessa on jokin vika

  Laite vaatii huomiota (Se on huoltamatta tai se ei ole palautunut varaukselta ajoissa)

  Laite on luettu ulos varaukselle

  Laite palautettu käynnissä olevaan varaukseen

  Laitteiden toimintopainikkeet

  Laiterivien lopussa on toimintopainikkeet kyseisen rivin laitteelle:

  Muokkaa laitteen tietoja

  Tulosta laitteelle viivakooditarra