Vaihtoehtoiset tavat luoda varaus

Uuden varauksen voi luoda kolmella eri tavalla

  1. Luo uusi varaus ja syötä lukumäärät tarvittavista laitemalleista
  2. Lue laitteista viivakoodit ja luo sen jälkeen näille laitteille varaus
  3. Valitse halutut, yksittäiset laitteet laitelistasta ja luo niille varaus.

Tapa numero 1 

On tavanomaisin ja suositelluin vaihtoehto. Pääset luomaan uuden varauksen joko etusivun Luo Uusi Varaus -widgetillä tai Varaukset-välilehdeltä kohdasta Luo uusi varaus.

Molemmilla tavoilla Trail kysyy aluksi varaukselle Otsikon, seuraavaksi sijainnin, alkamisajankohdan sekä päättymisajankohdan. Lopuksi vielä pääset syöttämään varaukselle vapaan kuvaustekstin.

Mikäli haluat tallentaa varauksen ilman laitetietoja tässä vaiheessa, voit klikata sinistä Tallenna -painiketta tai mikäli haluat lisätä laitetietoja niin toisena vaihtoehtona on harmaa painike Tallenna ja lisää laitteita. Vaihtoehtoisesti voit myös peruuttaa varauksen luonnin Peruuta -linkistä.

Tallenna ja lisää laitteita -painike vie sinut uudelle sivulle, jossa pääset lisäämään laitteita varaukseesi. Listauksessa näet laitemalleja listattuna sekä niiden saatavuustiedot numerosaldoina. Voit myös rajata listauksen sisältöä hakutyökalulla sekä kategoriavalinnalla.

Lisää laitemallin rivillä olevaan numeroruutuun, kuinka monta laitetta kyseistä laitemallia tarvitset varauksellesi. Huomioithan, että jos haluat tehdä uudelleen haun laitemalleista, sinun täytyy ensin tallentaa syöttämäsi kappalemäärät harmaasta Lisää ja jatka -painikkeesta.

Kun olet lisännyt lukumärät tarvitsemillesi laitemalleille, klikkaa sinistä Tallenna -painiketta. Olet nyt luonut uuden varauksen, johon on varattu tarvitsemasi määrät kutakin laitemallia.

Tapa numero 2

Tällä tavalla pääset nopeasti haluttujen laitteiden kanssa ulos. Tätä varten kehitettiin etusivulle oma widget,  Laitteiden varauskori. Laitteiden varauskori toimii käänteisessä järjestyksessä verrattuna perinteiseen varaukseen, ensin laitteet, sen jälkeen luodaan varaus. Lukemalla viivakoodit varauskoriin, valitset ensin laitemallin sijaan tietyt yksittäiset laitteet, jonka jälkeen luot näille laitteille varauksen.  

Laitteiden varauskori toimii hyvin yksinkertaisesti

  1. Luet ensin viivakoodinlukijalla haluamasi laitteet varauskoriin
  2. Valitse pudotusvalikosta olemassa olevan varauksen tai paina  Luo -painiketta, jolloin pääset luomaan uuden varauksen

Tapa numero 3

Kolmas tapa luoda varaus on hiukan vastaava kuin edellinen, mutta tällä kertaa sinulla ei tarvitse olla viivakoodeja valmiina luettavaksi. Tätä tapaa kannattaa käyttää, kun haluat varata yksittäisen tietyn laitteen johonkin tulevaisuudessa tapahtuvaan varaukseen

Laitteet-välilehden monivalinta paljastaa sivun yläreunaan toiminnon Lisää varaukseen. Eli kun etsit listaukseen haluamasi laitteet, klikkaat ensimmäisen sarakkeen monivalintaruudut aktiiviseksi, huomaat listauksen yläosassa oikeassa reunassa päivittyneet toiminnot, josta löytyy em. lisää varaukseen-linkki. Tuosta linkistä klikkaamalla avautuu pieni pop-up, joka kysyy, haluatko lisätä valitut laitteet joko olemassaolevaan varaukseen vai haluatko luoda näistä uuden.

Huomioithan, että mikäli tavoilla 2 ja 3 valitut laitteet ovat varattuina jo johonkin toiseen varaukseen, et pysty niitä varaamaan.