Etusivu ja omat tiedot

Jokaisella käyttäjällä on Trailissa oma henkilökohtainen etusivu, jota voi muokata itselleen sopivaksi. Tarkoituksena on tarjota jokaisen käyttäjän tarpeisiin tärkeimmät tiedot ja toiminnot heti saataville.

Moduulit

Sivun yläreunasta löytyy Trailin päätoiminnot jaoteltuina omiin moduuleihinsa. Käyttäjille näkyvissä olevat moduulit vaihtelevat heille annettujen käyttäjäkohtaisten oikeuksien perusteella.

Kysymysmerkki

Sivun oikeasta alakulmasta löytyy kysymysmerkki -kuvake. Klikkaamalla sitä, saa käyttäjä auki näkymän, josta hän pääsee ottamaan yhteyttä järjestelmän tekniseen tukeen tai tarkastelemaan käyttöohjeita. Huomioithan, että tuelle lähetetyt viestit saapuvat tuen sähköpostiin. Tuki käsittelee tulleet kysymykset mahdollisimman nopeasti ja vastaa käyttäjän sähköpostiin.

Omat tiedot

Riippuen käyttäjän tarpeista, pystyy hän muokkaamaan joitakin näkymiä vain itseään varten. Tällaisia ovat esimerkiksi etusivulla näkyvät widgetit sekä laitelistan sarakkeet.

  1. Klikkaa Omat tiedot -painiketta sivun oikeasta yläkulmasta
  2. Eri kohtien selitykset löytyvät tämän artikkelin loppuosasta
  3. Muutosten jälkeen klikkaa Tallenna, jotta muutos astuu voimaan
  4. Kaikki tehdyt muutokset säilyvät uloskirjautuessa.

Muokattavat tiedot

Henkilötiedot

Henkilötietokentissä voit päivittää puhelinnumero- ja nimitietojasi. Nämä tiedot näkyvät esimerkiksi tekemiesi varausten tiedoissa. 

Järjestelmätiedot 

Voit valita oman käyttöliittymäsi kielen. Lisäksi voit valita kuinka paljon hakutuloksia näytetään yhdellä sivulla, esimerkiksi laitelistauksissa. Ilmoituskoko tarjoaa sinulle mahdollisuuden valita kuinka isolla ilmoitukset näkyvät. 

Vaihda salasanasi 

Voit tarvittaessa päivittää oman salasanasi. Kirjoita uusi salasana niin 'Uusi salasana' kuin 'Salasanan varmistus' tietokenttiin. Mikäli uutta salasanaa ei ole kirjoitettu molempiin kenttiin samalla tavalla, järjestelmä pyytää sinua korjaamaan sen. Salasanan kirjoitusasussa on merkitystä pienillä ja isoilla kirjaimilla. Kirjaimet on salasanakentissä automaattisesti piilotettu turvallisuussyistä.

Laitelistan lisäkentät 

Voit itse valita, mitä laitetietoja tulee näkyä omassa laitelista -näkymässä. 

Etusivun widgetit

Etusivulla olevia laatikoita kutsutaan widgeteiksi. Tästä listasta voit valita ne widgetit, jotka haluat näkyvän omalla etusivullasi. Valitse uusia tai poista nykyisiä klikkaamalla nimen edessä näkyviä valintaruutuja.

Tämän linkin takaa löydät lisää tietoa eri widgeteistä: Etusivun widgetit